Wednesday, 7 December 2011

To Penang with all the D's

Assalamualaikum. 

Ya allah. Dah lama rasanya tinggal blog ni tanpa apa2 post. Wahahaa ;p Hmmm.. So kali ni nak update la sikit pasal weekend lepas.

All the D's (budak2 grup D, my classmate) including me, went for a holiday vacation at PENANG. Yuhuuuu... Seriously, I couldn't be more excited with this trip ! Ye lah, sebab ini first time keluar makan angin dengan semua classmate aku. Even dengan yang tak berapa rapat sangat. Weeee..

Well at first it went very well.

At first kitorang pergi Bukit Bendera. Dalam tengah hari sampai Penang terus pergi Bukit Bendera. Memang best kat sana. And of course la kita snap picture banyak2. Pose sana pose situ pose sini. Haaaa giteww. Haha. Big smile :D



Petang tu gerak pergi Batu Feringgi pulak. Dah nak dekat maghrib baru sampai. Kat situ kami just relax ambil angin pantai, sambil tengok sunset. Tenang je. Ada yang mandi ada yang tak. But still enjoy ;)

Malam pulak kami dinner di Gurney Plaza. Sepatutnya dinner sekali. Tapi tak semua yang dinner kat situ malam tu. Why ? Haaaaa. Time ni la ada masalah berlaku. Kitorang terpisah masa on the way ke Gurney tu. Ye laahh dah la konvoi 5 buah kereta, plus, jalan dekat penang tu bapak sesak gila time tu. Ada pulak yang miscommunication. Ingat kat situ tapi kat tempat lain. Macam2 lagi lah. 


Kami yang sekali dalam satu kereta ni (aku, ady, ain, miza & azim) entah macam mana boleh terlepas dekat Pesta Penang dah. Memang plan sepatutnya pergi tempat tu lepas dinner. Tapi masing2 dah pening dah. Last2 kami je yang sampai pesta tu. Itu pon untuk makan ja. Then terus catch up dengan yang lain yang berada di Queensbay Mall. Time tu spoil jugak sebab plan nak tengok midnight movie kat situ tapi bila dah sampai tengok tutup plak. Hadoii masing2 pon dah takde mood dah -.-

Haaah. Macam2 la berlaku malam tuhh. Time dah nak balik pon ada jugak masalah. Tapi tak nak la cerita kat sini. 7 hari 7 malam story pon tak habis. HAHA.

So aku letak pics je lah. Banyak sangat konflik kalau nak di story pon. HAHA ;)





Time ni dekat Bukit Bendera.























Batu Feringgi 













Aku memang harap sangat dapat buat sekali lagi trip macam ni. Best. Tapi dah tak nak la kat Penang. Yela tak nak la pisang berbuah dua kali kan. Kalau sekumpulan kecil je boleh la kalau nak pergi lagi. HAHA. Tapi memang banyak beri kenangan la kat sana. And at the same time dapat rapat kan friendship dengan beberapa orang classmate aku yang tak berapa nak rapat sangat sebelum ni :)

See you next post. Till then. Assalamualaikum.


2 comments:

  1. I've just folow folow 8-awaited return on my blog ..

    ReplyDelete